Поредна акция на планинската служба. Този път спасителите е трябвало да

...
Поредна акция на планинската служба. Този път спасителите е трябвало да
Коментари Харесай

Планински спасители свалиха 23-годишен турист със счупен глезен

Поредна акция на планинската работа. Този път спасителите е трябвало да смъкват човек със строшен гален от вр. Мальовица.

За страдание, сценарият е добре прочут - многочасово носене на ръце и страдания за потърпевшия. 

Повикването към отряда се случва през нощта, до момента в който се съберат и доближат до потърпевшия минават 2 часа. А на връщане, носенето на потърпевшия лишава 3 часа.

„ Той се намираше до Еленино езеро, това на пътеката за хижа " Мальовица ". Беше направил изпитание да слезе до втора тераса, в резултат на което другият му крайник беше изкълчен ”, сподели Ангел Керкелев, отряд на ПСС в Самоков, пред Нова.

Относно рисковете на специалността, Ангел добави: „ Ние сме привикнали, това е нашата работа и много доброволци го вършат. Но риск постоянно има в планината, изключително по-тъмно. Внимаваме, пазим се един различен. ”

Една от предпоставките за контузията на екскурзианта са били несъответствуващите обувки, съгласно спасителите. " Там теренът е доста стръмен и сложен, при подплъзване си заклещтва крака между два камъка и счупва глезена ", описа Керкелев. 

Акцията на спасителите можеше да отнеме към час, с идването на потърпевшия в болничното заведение, в случай че ПСС имаха хеликоптер. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР